Wat is paintball?

Paintball is een uitdagend spel met verfkogels dat geschikt is voor personen vanaf 18 jaar. Het spel duurt gemiddeld twee uur, maar dit is afhankelijk van de groep. Paintball dient gespeeld te worden in een natuurlijke omgeving met vele obstakels zoals houten bunkers, haspels, struiken en zandwanden. Wij beschikken over een unieke locatie van maar liefst 4.000 m2 in de prachtige Achterhoek!

Paintball is ongevaarlijk mits men zich aan de regels houdt. Daarom zal het spel altijd onder begeleiding van een Marshall (scheidsrechter) gespeeld worden.

De basis van paintball is het beste te vergelijken met het spel ‘vlag veroveren’. Men schakelt elkaar uit door de tegenstander te raken met een verfkogel. De verfkogels worden afgevuurd door een speciaal voor dit spel ontworpen luchtdrukgeweer. Naast het geweer krijgt iedere deelnemer ook een overall, een full-face masker en een magazijn vol verfkogels.

Wij raden u aan om tijdens het paintball makkelijke, sportieve kleding en stevig schoeisel aan te hebben. Daarnaast zijn een goed humeur en een sportieve instelling ook voorwaardelijk voor een geslaagde activiteit!

Paintball is erg leuk voor jong en oud, en valt onder alle weersomstandigheden goed te spelen!

Spelvarianten

Bij Achterhoek Paintball kunnen wij u onderstaande spelvarianten bieden. Onze ervaren instructeurs zullen tijdens de activiteit met uw groep overleggen welke spelvarianten er gespeeld worden…

Capture the Flag
Beide teams hebben een startpunt met een vlag, de opdracht is de vlag van het andere team te veroveren en naar je eigen startpunt te breng
en.

Team Deathmatch
De teams spelen tegen elkaar en moeten elkaar uit zien te schakelen. Het team dat er in slaagt het andere team volledig uit te schakelen heeft gewonnen.

The President
1 speler van ieder team is de president en moet door zijn eigen “bodyguards”  worden beschermd voor de tegenpartij, daarbij moet de president ook worden begeleid naar zijn “safehouse” in het veld om het allemaal nog spannender te maken.

One Man Army
Ieder voor zich! Superspel voor de waaghalzen zonder angst, want iedereen is je tegenstander, de laatste op het veld is de glorieuze winnaar!

Voor aanvullende informatie en/of reserveringen, kunt u te allen tijde contact met ons opnemen!